• Huis particulier

    Energiebeheer op topniveau

ENERGIEOPSLAG

Op dit moment is energieopslag in een thuisbatterij niet noodzakelijk. Dat heeft te maken met het salderingsbeleid. Salderen is nog steeds en voor onbepaalde tijd, 100% mogelijk. Een vast energiecontract is hierbij belangrijk. Met een vast energiecontract is salderen het alternatief voor een thuisbatterij. Dat zit zo. Door salderen kunt u de opbrengst van de zonnepanelen op elk gewenst moment van de dag, in een jaar aanspreken en gebruiken. Met de slimme stroommeter gebeurt de verrekening van uw energieverbruik automatisch. U kunt dit dagelijks volgen in de app van uw energieleverancier en ziet dit uiteindelijk terug op uw jaarafrekening. De simpele uitleg is dat u het stroomnet gebruikt als een grote thuisbatterij. De stroom die u overhoudt in de zomer is te gebruiken in de winter. Als u een dynamisch, flexibel of variabel energiecontract hebt, dan kunt u hier niet van profiteren. Dat komt door de korte termijn afrekening (dagelijks of maandelijks) in het energiecontract. Met andere woorden, wat u aan stroom overhoudt in de zomer is niet te gebruiken in de winter.

In bepaalde situaties kan het toch wenselijk zijn om een thuisbatterij te installeren. Bijvoorbeeld omdat u geen vast energiecontract heeft of deze niet meer kan afsluiten. Als u in één van deze gevallen maximaal rendement wilt behalen, dan is het installeren van een thuisbatterij de oplossing. Een andere reden is dat de netcapaciteit in uw wijk of regio overbelast is en dat u de opgewekte energie tijdens piekmomenten niet kan teruggeven aan het stroomnet. Dit heet netcongestie. Het kan voorkomen dat de omvormer in dat geval zichzelf uitschakelt. Ook dan is het installeren van een thuisbatterij de oplossing.

Hoe lang wij kunnen profiteren van salderen is onbekend. Energiemaatschappijen, netwerkbeheerders en politiek liggen (nog) niet op één lijn. De belangen zijn groot en kunnen zomaar een verandering veroorzaken. Wij adviseren u alert te blijven op dit thema.

Overweegt u een thuisbatterij? Laat u dan goed informeren over de noodzaak en mogelijkheden. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak met onze specialist.

Wist u dat wij inmiddels ook goed thuis zijn in de wereld van energiebeheer?
Leer hier meer.


Offerte aanvragen///

Heeft u interesse in onze expertises?
Vraag dan een offerte aan.

Offerte