• Huis particulier

    Energiebeheer op topniveau

WARMTEPOMPEN

Warmtepompen hebben een direct effect op de verduurzaming van uw woning. Veel woningen hebben nu nog een CV-ketel. In de CV-ketel wordt water verwarmt met behulp van aardgas. Het verwarmde water wordt getransporteerd naar uw verwarmingsbron (bijvoorbeeld uw radiator of vloerverwarming) en verwarmt de ingestelde omgeving in uw woning.

Een warmtepomp werkt op elektriciteit. De warmtepomp neemt deels of volledig de functie van de CV-ketel over. We kennen hierin grofweg twee varianten. De eerste variant is het hybridesysteem. Dat wil zeggen dat de warmtepomp samenwerkt met de aardgas gestookte CV-ketel. De tweede variant neemt voor 100% de functie van de CV-ketel over. In dit geval verwarmt u de woning aardgasvrij.   

De beste keuze voor een warmtepomp is niet eenvoudig. Elke situatie is anders. De keuze wordt o.a. bepaald door de ligging van en het soort woning, de mate van isolatie, de inhoud van uw woning en uw comforteisen. Uit deze factoren komt een som die u laat zien hoeveel stroom er nodig is en welke warmtepomp geschikt is. U leest het goed, er zijn veel factoren van invloed en dat vraagt om een nauwkeurige benadering. Zondak geeft u inzicht en adviseert met het bepalen van de beste keuze.


Warmtepompen

Offerte aanvragen///

Heeft u interesse in onze expertises?
Vraag dan een offerte aan.

Offerte